FAIL (the browser should render some flash content, not this).

 

December 2018
M T W T F S S
« Jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Новини

ОКТОМВРИ – СВЕТОВЕН МЕСЕЦ ЗА БОРБА С РАКА НА ГЪРДАТА

Комплексен онкологичен център – Стара Загора ЕООД организира

КАМПАНИЯ БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ

Прегледите се извършват  след предварително записване на телефон 042 614 196  /Регистратура на ДКБ/ в онкологичния център, всеки работен ден от 12.00ч. до 13.30ч.

За повече информация за кампанията разгледайте нашата брошура тук —> 

Информация как да се прегледаме сами за навременно откриване на заболяването ще намерите  тук —>

октомври 2018г.

————————————————————————————————————————————————————————-

На 7 ноември 2017г. ще празнуваме 4-ти по ред празник на Медицинската физика

            В „Комплексен онкологичен център – Стара Загора“ ЕООД има Отделение по Лъчелечение, в което се прилагат различни видове радиоактивни лъчения за лечение на туморни и нетуморни заболявания. В лабораторията по Клинична Дозиметрия към това отделение работят  медицински физици, които се занимават с организацията на работата с различните облъчватели и радиоактивни изотопи.

Имаме удоволствието да поканим Вас и ваши ученици да посетите центъра ни, за да ви запознаем с нашата дейност, която показва приложението на физиката в чисто практичния й смисъл в полза на здравето на хората.

Обявяваме седмица на отворените врати в Комплексен онкологичен център – Стара Загора за посещение и запознаване с работата на медицинските физици след 13 часа до 16 часа.

Телефони за връзка:  042/ 614 189 Дозиметрична лаборатория

0887 620 341 смф Е. Костова

————————————————————————————————————————————————————————

Стартира кампания „По-силни срещу рака“

От 1-ви октомври 2016г. в Стара Загора стартира четиримесечна кампания „По-силни срещу рака“, чиято цел е да се популяризира значението на профилактиката сред жителите в област Стара Загора, както и да се създаде трайна нагласа у жените за посещение на профилактични прегледи. Кампанията ще се реализира чрез провеждане на безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза и на маточната шийка.   Продължава

03.10.2016г.

——————————————————————————————————————————————————————

Важно!

Гинеколозите от „КОЦ – Стара Загора” ЕООД започват безплатни профилактични прегледи с цитонамазка на жени с цел профилактика и ранно откриване на онкогинекологични заболявания. Ежедневно ще се извършват до 5 прегледа, след  12.00 часа в Гинекологичен кабинет в ДКБ към центъра. Записването се извършва на телефон 042/ 614 196.

09.05.2014г.

—————————————————————————————————————————————————————–

Д-Р ЖЕЛЧО ЖЕЛЕВ

Началник отделение Онкогинекология

-          Защо напоследък се заговори усилено за рак на маточната шийка? Зачестяват ли пациентките с тази диагноза?

Карциномът на шийката на матката е едно от най-сериозните онкогинекологични заболявания. То е на второ място след рака на тялото на матката  и заема около 30% от най-разпространените онкогинекологични заболявания. Има голямо социално значение, защото боледуват жени в репродуктивна възраст, а лечението е тежко, продължително и скъпо. Тези жени са извън обществените дейности за периода на лечението. Всяка жена трябва да знае, че това е напълно лечимо заболяване, но затова трябва да бъде открито навреме и лекувано адекватно.

 -         Известни ли са причините за появата на заболяването?

Като най-чести причини се изтъкват ранният полов живот, безразборните полови контакти, неизползването на предпазни средства, честите и нелекувани възпалителни процеси на женските гениталии. Разбира се, доказано е, че един от основните причинители е човешкият папиломен вирус 16 и 18 тип.

 -         Какви са симптомите на заболяването?

Влагалищното течение и контактното кървене са едни от най-честите симптоми на заболяването, а болката се появява в по-късните стадии. Липсата на болка не е причина за спокойствие. Среща се и безсимптомно протичане.

-         Как става диагностицирането?

Диагностицирането става сравнително лесно, защото шийката е лесно достъпна и видима. В основата на диагностичния процес стои цитологичното изследване. Чрез него могат да се открият всички състояния, водещи до заболяване на шийката на матката. Жените със завишени цитоконтроли се изпращат за допълнителни изследвания, които да потвърдят или отхвърлят наличието на карцином.

 -        А какво е лечението при поставена диагноза рак на маточната шийка?

Лечението е комплексно. То обхваща широк кръг от специалисти като онкогинеколог, лъчетерапевт, патолог и химиотерапевт. За всяка пациентка се съставя индивидуален план за лечение въз основа на стадия на заболяването. Терапевтичният подход може да бъде хирургичен, с последваща лъчетерапия, а при напредналите случаи метод на избор е телегаматерапията и интракавитарната брахитерапия. В някои от случаите е уместно използването и на химиотерапевтичния подход.

-         Какво е мястото на профилактиката?

Жените в България неглижират гинекологичните профилактични прегледи, което е огромна грешка. Българката обикновено ходи на гинеколог, когато вече е късно. Основен момент за ранното диагностициране на карцинома на маточната шийка са наскоро появилите се на пазара ваксини. Всяка жена би могла да се възползва от тях след консултация със специалист. Но пак ще подчертая, че най-важният момент е профилактиката.

тел. за връзка с д-р Желев – 042/ 614174 и 042/ 614 176

————————————————————————————————————————————————————————-

04.06.2013

“Комплексен онкологичен център – Стара Загора” ЕООД получи дарение нов ехограф

Ехограф PHILIPS ClearVue 350

Кампанията срещу рак на гърдата „От любов към живота” на AVON дари ехограф за образна диагностика на „Комплексен онкологичен център – Стара Загора“. Дарението се осъществява с подкрепата на Български фонд за жените. С предоставената от AVON медицинска апаратура превенцията на най-коварната женска болест ще бъде по-достъпна за жените от Стара Загора и региона.

През 2012 г. само в региона на Стара Загора регистрираните нови случаи на рак на гърдата са 271 – 189 в Стара Загора, 82 в Сливен. Най много от тях (217) са жени над 50-годишна възраст. По данни на регистъра от миналата година общият брой регистрирани болни от рак на млечната жлеза, които се водят на диспансерно наблюдение в региона, е 3189.

“КОЦ – Стара Загора” ЕООД

—————————————————————————————————————————————————————-19.03.2013

Започва модернизацията на отделението по лъчелечение към онкологичния център в Стара Загора Работата по проекта за обновяване и оборудване ще приключи в началото на 2014 г.

Община Стара Загора стартира изпълнението на дейностите по проект „Модернизиране на отделение по лъчелечение към „Комплексен онкологичен център – Стара Загора ЕООД”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Регионално развитие» 2007-2013 г. Проектът, одобрен с договор № BG161PO001/1.1-11/2011/001 от 31.01.2012г., е на обща стойност 6 770 801,40 лв., от които 282 312,79 лв. собствен принос на община Стара Загора, а безвъзмездната финансова помощ е в размер на 5 487 143,13лв.

В официалната церемония за полагането на първата копка в двора на онкологичния център участваха председателят на ОбС Емил Христов, зам.-кметовете Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, ръководителят на проекта инж. Веска Узунова, д-р Петър Чилингиров – управител на Комплексен онкологичен център- Стара Загора, д-р Златина Нанева – директор на РЗИ – Стара Загора и др.

„Модернизиране на отделение по лъчелечение към „Комплексен онкологичен център – Стара Загора ЕООД” е проект от изключителна важност за подобряването на здравния статус на населението от четири области – Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали. Преустройството на съществуващите болнични сгради и изграждането на нова пристройка, както и закупуването и внедряването на модерна апаратура за отделението по лъчелечение, са основните дейности по проекта, които ще подобрят съществуващите условия и ще създадат нови възможности за диагностика и лечение.

След реализирането на проекта близо 555 812 души от четирите области ще имат възможност да се възползват от модерните условия за извършване на диагностика, лечение, различни манипулации и процедури в съответствие със Стандартите за добра клинична практика. Подобряването на сградния фонд на онкологичния център и внедряването на съвременна апаратура ще допринесе за прилагането на индивидуален подход при лечението, комфорт и равнопоставеност при получаването на медицински грижи.

Средният годишен брой диспансерно наблюдавани пациенти на „Комплексен онкологичен център – Стара Загора” за 2010 г. е 17 699 болни със злокачествени новообразувания в болничното заведение, а в отделение „Лъчелечение” за същия период са лекувани 870 пациенти. Поради решаващото значение на ранното откриване на злокачествените образувания за своевременното и успешно лечение на пациентите, апаратурата за диагностициране е от ключово значение. Мултимодалният линеен ускорител, който ще бъде закупен и внедрен в „Комплексен онкологичен център – Стара Загора”ЕООД, е един от най-съвременните високотехнологични уреди за лъчелечение. През първите четири години след въвеждането му ще могат да бъдат лекувани 2160 пациенти повече. Проектът ще доведе до разкриване на 10 работни места за медицински специалисти, ефективно функционираща и модерна база за обучение на студенти, а също и безопасни и ергономични условия на труд на персонала при обслужване на болните и техните близки.

“КОЦ – Стара Загора” ЕООД

————————————————————————————————————————————————————

„ КОЦ – Стара Загора” ЕООД„КОЦ – Стара Загора” ЕООД има нов официален сайт- http://www.oncosz.com

В него ще се публикува всичко, свързано с онкологичният център. Старият сайт http://www.oncosz.med-bg.info /ВЕЧЕ НЕ Е АКТУАЛЕН! Там няма да се публикува нищо ново и актуално от днес (четвъртък, 12 юли 2012 г.). Днес стартира новият сайт „ КОЦ – Стара Загора” ЕООД. Той е изграден с изцяло нова технология, която гарантира по-добро качество на снимки и текст (видео), а дизайнът му е съобразен с последните тенденции при уебсайтовете на големи болнични заведения. Потребителите ще бъдат улеснени и от новата структура на подредбата на информацията, както и от по-добра организация на текста, в която лесно могат да стигнат до желаната информация.

Стартиралата версия на сайта е с функционалност, към която предстои да се добавят новини, секции, форуми и блогове, в които потребителите ще могат лесно да общуват с доктори и служители на „ КОЦ – Стара Загора”

Надяваме се, че нашия сайт и информацията която сме публикували тук ще Ви бъдат полезни и, че ние ще върнем усмивката на Вашето лице. Искрено ще се радваме да споделите с нас мнение за работата на нашата болница, а също и за сайта.