FAIL (the browser should render some flash content, not this).

You are currently browsing the Комплексен онкологичен център – Стара Загора ЕООД blog archives for the day вторник, юни 26th, 2012.

 

June 2012
M T W T F S S
     
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Archive for юни 26th, 2012

Новини

вторник, юни 26, 2012 @ 06:06

Декември 2018

Въвеждане в експлоатация на последно поколение нов хибридeн SPECT/CT апарат – Symbia Intevo Bold, Siemens

От декември 2018 г отделението по Нуклеарна медицина към “КОЦ – Стара Загора” ЕООД е оборудвано с последно поколение хибридeн SPECT/CT апарат – Symbia Intevo Bold, Siemens. Към момента в България има шест SPECT/CТ апарата, като всички са в София. Наличието на модерното оборудване и в Стара Загора е от изключителна важност за пациентите.

Пълната статия може да прочетете тук …


ОКТОМВРИ – СВЕТОВЕН МЕСЕЦ ЗА БОРБА С РАКА НА ГЪРДАТА

Комплексен онкологичен център – Стара Загора ЕООД организира

КАМПАНИЯ БЕЗПЛАТНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ

Прегледите се извършват след предварително записване на телефон 042 614 196 /Регистратура на ДКБ/ в онкологичния център, всеки работен ден от 12.00ч. до 13.30ч.

За повече информация за кампанията разгледайте нашата брошура тук —>

Информация как да се прегледаме сами за навременно откриване на заболяването ще намерите тук —>

октомври 2018г.


На 7 ноември 2017г. ще празнуваме 4-ти по ред празник на Медицинската физика

В „Комплексен онкологичен център – Стара Загора“ ЕООД има Отделение по Лъчелечение, в което се прилагат различни видове радиоактивни лъчения за лечение на туморни и нетуморни заболявания. В лабораторията по Клинична Дозиметрия към това отделение работят медицински физици, които се занимават с организацията на работата с различните облъчватели и радиоактивни изотопи.

Имаме удоволствието да поканим Вас и ваши ученици да посетите центъра ни, за да ви запознаем с нашата дейност, която показва приложението на физиката в чисто практичния й смисъл в полза на здравето на хората.

Обявяваме седмица на отворените врати в Комплексен онкологичен център – Стара Загора за посещение и запознаване с работата на медицинските физици след 13 часа до 16 часа.

Телефон за връзка: 042/ 614 189 Дозиметрична лаборатория


Новият център за лъчелечение в град Стара Загора

В началото на 2014 година завърши проект на Министерството на Регионалното Развитие за Община Стара Загора, с който Комплексният Онкологичен Център получи като краен бенифициент модерна лъчетерапевтична апаратура. Това е Линеен ускорител, производство на фирма Вариан, с който се лекуват почти всички видове ракови заболявания, самостоятелно или комплексно с хирургия и химиотерапия. Линейният ускорител е високотехнологична апаратура, която позволява формирането на полета за облъчване точно по големината на туморния процес в тялото.Тази прецизност дава възможност да се унищожават туморите, като максимално се запазват здравите органи около тях, към което е насочена цялата технологична мисъл на производители и лечители.

В КОЦ Стара Загора – лъчелечебният център съществува от 1956 година. В него работят специалисти, доказали се в тази област на медицината. Тук съществува традиция и приемственост, доказани през годините. Получаването на новата апаратура увеличи възможностите на специалистите да постигат многократно по-добри резултати при своите пациенти. В изпълнение на сключените договори с фирмата, доставила апаратурата, за колектива на отделение Лъчелечение се организираха курсове за обучение на всички нива – лекари, медицински физици и рентгенови лаборанти. Те посетиха водещи центрове по лъчелечение в Швейцария – центъра за обучение на фирма Вариан, в Лондон, Копенхаген, Милано. Центърът ни беше посетен и от специалисти, поканени от фирма Варинак, единствен представител на Вариан за България. Благодарение на това се разработиха методики на лъчелечение, които водят до голяма точност, със съответната прецизност и отговорност към нашите пациенти. Тези методики са водещи в областта на лъчелечението, които се прилагат в големите центрове на Европа и България.

Отделението е добре оборудвано с всички видове апарати за лъчелечение. Всеки апарат има своето място за определените заболявания. Пациентът трябва да бъде сигурен, че за него ще бъде подбран най-удачния метод и апарат за лъчелечение, за да се постигне най-добрия резултат. Целта ни е да помогнем максимално на своите пациенти за постигане на добро качество на живот.

С географското си разположение „КОЦ – Стара Загора“ ЕООД и Отделението по Лъчелечение може да осигури качествено лечение за всички онкологично болни от Областите Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Хасковска, Кърджалийска. За пациентите се осигурява стационарно лечение, a по желание – без оставане в отделението. Лъчелечението започва веднага, като няма листа на чакащи пациенти. Отделение Лъчелечение работи с НЗОК и пациентите от цялата страна не заплащат никакви средства допълнително за своето лечение.

Лъчелечението е един от трите метода в комплексното лечение на онкологичните заболявания заедно с хирургичното и химиотерапията. На определен етап около 50% до 60 % от пациентите се нуждаят от него.

В „КОЦ -Стара Загора“ ЕООД в Отделението по лъчелечение се прилага лъчетерапия по радикална програма, с цел пълното излекуване на пациента и симптоматично (палиативно) лечение – за обезболяване, за облекчаване на някои симптоми, за кръвоспиране и др.

Провежда се предоперативна лъчетерапия съчетана с химиотерапия за намаляване големината на тумора и улесняване последващото оперативно лечение.Прилага се и следоперативно лъчелечение (след като се премахне тумора ) за унищожаване на Ту клетки на микроскопско ниво. Извършваме и самостоятелно, дефинитивно лъчелечение.

За консултации всеки работен ден от 8.00 до 13 часа в кабинета по лъчелечение при „КОЦ – Стара Загора“ ЕООД.

Телефони за връзка:

Н-к отделение Лъчелечение – Д-р А. Борисова – 042/614-166

Ст. Мед. сестра – Т. Момчева – 042/614-168


Община Стара Загора светна в розово в знак на

съпричастност

Административната сграда на Община Стара Загора светна в розово, по повод кампанията за отбелязване на Световния ден за борба с рака на гърдата – 19-ти октомври.

В знак на съпричастност към страдащите от коварното заболяване и като предупреждение към всички жени да посещават профилактични прегледи, фасадата на общината засия в розово привечер. Проявата е част от четиримесечната кампания на Комплексен Онкологичен Център – Стара Загора „По-силни срещу рака”, която стартира в началото на октомври и се провежда с подкрепата на Община Стара Загора. Тя се реализира чрез провеждане на безплатни профилактични прегледи на млечната жлеза и шийката на матката. В КОЦ за 2015 г. през стационарния блок са преминали над 10 000 болни, а в Диагностично- консултативния блок са извършени 35 хил. прегледа.

По време на хепънинга, проведен пред общинската администрация, зам.-кметът Красимира Чахова благодари на управителя на центъра д-р Петър Чилингиров, за предоставената възможност на жените от Стара Загора за безплатно изследване и ранна диагностика. Тя припомни, че годишно в България 1200 жени стават жертва на онкозаболявания заради липса на навременна диагноза и профилактика.

„Информацията премахва страха. Цел на кампанията е да провокираме дамите да се изследват, както и да промотираме ранната профилактика на тези социално значими заболявания“, уточни д-р Чилингиров.

Своите послания, в подкрепа на страдащите от заболяването и за ранна превенция, отправиха със свои изпълнения актрисата от ДТ “Гео Милев” Елена Азалова, певицата Мадлен Ковачева, актьори от кукления театър и Общински ансамбъл “Загоре”. В хепънинга участваха д-р Антония Тодорова от общинския отдел „Здравеопазване“, представители на “Зонта Клуб”, Социална Мрежа за здраве Credoweb и Сдружение “Свят без граници”, с чиято подкрепа се осъществява кампанията. Младежи от Международния Младежки център раздаваха безплатни информационни брошури, а желаещите можеха да се запишат за безплатен профилактичен преглед.

Постоянно и целогодишно безплатни профилактични прегледи се извършват в специализираните кабинети на КОЦ, след предварително записване на телефоните на регистратура – 042/ 614196, всеки работен ден от 12.00 до 13.30 часа.

19.10.2016

www.starazagora.bg